15 dejstev in statistik razkriva moč, ki ga ima e-izobraževanje

15 dejstev e-izobraževanjeVeliko se govori o tem, kako je internet revolucioniral dnevno poslovanje podjetij in z e-izobraževanjem to ni nič drugače. E-izobraževanje je zagotovo spremenilo način, kako podjetja usposabljajo svoje zaposlene. Ampak kako lahko brez trdnih podatkov in zaupanja vrednih dejstev strokovnjaki za usposabljanje sploh napredujejo?

Tukaj je nekaj pomembnih dejstev, številk in statistik za e-izobraževanje, ki jih morate poznati:

1. Podjetja zdaj povečujejo uporabo e-izobraževanja ne glede na velikost. 41,7% svetovnih Fortune 500 podjetij je uporabilo tehnologijo pri formalnih učnih urah v lanskem letu. (E-learning! Magazine, maj 2013)

2. E-izobraževanje omogoča uporabnikom več nadzora nad učnim procesom in bolje razumejo gradivo, kar vodi do 60% hitrejšega učenja, v primerjavi s predavanjem z inštruktorjem. (Facts, Figures and Forces Behind e-Learning – August, 2000)

3. Pri IBM-u so ugotovili, da ko uvajajo e-izobraževanje za menedžerje, so se udeleženci naučili skoraj 5 krat več gradiva, brez da bi za to porabili več časa. (Članek: eLearning Success- measuring the ROI impact and benefits, maj 2013)

4. Študija ministrstva za šolstvo v ZDA iz leta 2009 navaja: »Študenti, ki so del svojega učenja v razredu opravili prek spleta, so se veliko bolje naučili kot tisti, ki so opravili razredni pouk s pomočjo tradicionalnega pouka z učiteljem.« Študenti, ki kombinirajo e-izobraževanje s tradicionalnim (t.i. kombinirano učenje), dosežejo še boljše rezultate. (Internet Time Group Report)

5. E-izobraževanje je prijazno okolju. Raziskava na Open univerzi v Veliki Britaniji je pokazala, da se za produkcijo in zagotavljanje e-izobraževanja na študenta porabi v povprečju 90% manj energije in proizvede 85% manj emisij CO2 od običajnih tečajev s predavateljem. (Knowledge Direct Web)

6. E-izobraževanje povečuje agilnost. 35% izboljšanje časovne kompetence, 32% hitrejša integracija novih informacijskih sistemov, 32% izboljšanje uvajanja novih izdelkov in storitev, 26% privarčevanje celotnih stroškov. (Towards Maturity Report, 2012)
7. Ustvarjanje prihodkov na zaposlenega je za 26% višje za podjetja, ki usposabljajo in razvijajo najboljše prakse z e-izobraževanjem. (The Business Impact of Next-Generation eLearning, 2011)
8. E-izobraževanje skrajša čas učenja. Brandon-Hall študija je ugotovila, da e-izobraževanje običajno zahteva od 40% do 60% manj časa, ki ga zaposleni potrebuje za gradivo, od tradicionalnega učenja v učilnici.
9. E-izobraževanje pomaga podjetjem dvigniti produktivnost za 50%. Vsak porabljen dolar za e-izobraževanje ima za posledico 30$ produktivnosti. (The Value of Training – IBM poročilo)
10. Raziskovalni inštitut v ZDA je ugotovil, da izkušnja z e-izobraževanjem poveča stopnjo pomnjenja za 25-60%! Razlog za to je, ker ima študent kontrolo nad procesom učenja, prav tako pa lahko ponovi izobraževanje kadarkoli želi, kar je idealno za redke uporabnike. (e-Learning – A strategy for Maximizing Human Capital in the Knowledge Economy)
11. Več podjetij, ki se ukvarja z razvojem programske opreme, je pred kratkim ugotovilo, da lahko z uporabo e-izobraževanja pri svojih tržnikih (v nasprotju s tradicionalnim poučevanjem) skrajšajo čas trženja produktov za šest tednov.
12. Po zadnjih podatkih, ki jih je objavila CertifyMe.net o stanju e-učenja v zvezi z usposabljanjem v podjetjih: 72% anketiranih organizacij meni, da jim e-izobraževanje zagotavlja konkurenčno prednost in bo še naprej, da ostanejo na vrhu v njihovem segmentu.
13. Podjetja nameravajo investirati skoraj 240% več v e-izobraževanje v letu 2013. Podobna rast je bila v lanskem letu, kjer je bilo $1,46 milijona porabljenih v letu 2011 v primerjavi s $3,5 milijona v letu 2012. (Elearning! Magazine, maj 2013)
14. Organizacije, ki močno uporabljajo e-izobraževanje, znatno prekašajo svojo konkurenco. 46% bolj verjetno je, da bodo prvi tržili, 37% večja produktivnost zaposlenih, 34% boljši odziv na potrebe strank, 26% večja sposobnost zagotavljanja kvalitetnih izdelkov, 58% boljša pripravljenost na prihodnje povpraševanje, 17% večja verjetnost, da so vodilni na trgu. (Bersin & Associates, 2012)
15. Podjetja, ki uporabljajo e-izobraževanje, dosegajo 18% povečanje v udejstvovanju zaposlenega. Na ta način povečate zadovoljstvo pri delu in sodelovanje med zaposlenimi, dodatno pa se izboljšuje splošno zdravje organizacije. (Članek: 3 Reasons to Implement eLearning in Your Organization, 2013)

Ključna dejstva za e-izobraževanje:

Če želite preživeti, morate biti na spletu. Vsi statistični podatki kažejo, da je izvajanje učinkovitega e-izobraževanja neprecenljivo orodje pri ustvarjanju večje poslovne uspešnosti in doseganju najboljših rezultatov učenja v podjetju.

Ta vnos je bil objavljen v E-učenje. Zaznamek za trajno povezavo.

Komentiranje je zaprto.