5 najboljših LMS rešitev za vaše podjetje

Obstaja na stotine LMS (Learning Management System) rešitev. Izbira pravega je vitalnega pomena za vaše podjetje, če želite učinkovito in predvsem hitro izobraževati zaposlene. Izbira napačnega LMS sistema vas stane veliko časa, prav tako pa povzroči velike denarne stroške.
Najpomembnejše je, da veste kaj potrebujete. Večina LMS sistemov ponuja 200 in več funkcij, večino teh pa nikoli ne boste potrebovali. Več kot polovico LMS sistemov lahko izločite, saj so namenjeni šolam, univerzam in drugim akademskim ustanovam.
Vedeti morate, koliko ste pripravljeni plačati za LMS sistem, saj je kar nekaj brezplačnih, cene plačljivih pa se gibljejo tudi do 500.000€ in več. Nekateri se plačajo glede na število uporabnikov, drugi glede na uporabo, tretji z enkratnim nakupom. Določite dve vrednosti, kateri ste pripravljeni plačati, vašo idealno in maksimalno ceno.
Določiti morate najpomembnejše funkcije LMS sistema, ki jih vaše podjetje potrebuje. Ali lahko kreirate teste? Lahko ocenjujete zaposlene in njihov napredek preko spleta? Lahko shranjujete informacije o obisku in opravljanju tečajev? Imate grafično prikazane napredke zaposlenih? Lahko izvozite poročila za HR managerje?
Upoštevati morate tudi te 4 potencialne zahteve:
Implementacija – vedeti morate, kako enostavno boste vgradili LMS sistem in kako hitro se bodo zaposleni in predavatelji prilagodili.
Podpora – preverite, kako ažurno podporo imajo ponudniki LMS sistema. Poglejte ocene drugih uporabnikov na raznih spletnih straneh, prav tako pa jih pokličite, da preverite odzivnost.
Gradivo od zunaj – vsekakor želite imeti možnost, da vgradite vsebine drugih ponudnikov iz različnih področij.
Prilagajanje – pomembno je, da lahko prilagodite LMS sistem vašim potrebam in da za to ni potrebno večjega posega s strani IT oddelka. Izobraževalni sistem postane tudi bolj domač, če je podoben vašim spletnim stranem.
LMS sistemi

LMS sistemi

Moodle je odprtokodni LMS sistem in je brezplačen. Glede na to, da je odprtokoden, si ga lahko prilagodite po želji, vendar potrebujete izkušene programerje.
Docebo je primeren za vse velikosti podjetij in je na razpolago v 17 jezikih (v slovenščini žal ne).
SumTotal Systems ponuja SaaS LMS rešitev, ki je fleksibilna, prilagodljiva, omogoča poročila v živo, primerna tudi za mobilne naprave itd.
Blackboard ponuja rešitve za izobraževanje in komuniciranje. So tudi partner s Salesforce.com http://www.salesforce.com/, ki ponujajo CRM aplikacije.
KnowHow je največji nemški ponudnik e-izobraževanj za programe Microsoft Office. Med svoje stranke štejejo podjetja kot so BMW Group, Allianz, Lufthansa, Bosh, Rewe, Siemens, Spar, UBS, Volkswagen in več. Njihov LMS sistem istočasno uporablja 50.000 uporabnikov in več. Smo njihov partner in če potrebujete dodatne informacije, nas kontaktirajte na tel. št. 0590 15 495 ali nam pišite na info@tutoria.si.
Več LMS sistemov lahko primerjate na spletni strani FindTheBest.com, dodatno pa iščete po funkcijah, ki jih potrebuje vaše podjetje.
V primeru dodatnih vprašanj nas kontaktirajte in se dogovorimo za sestanek, kjer vam svetujemo v zvezi z LMS sistemi in rešitvami za e-izobraževanje.

Ta vnos je bil objavljen v E-učenje. Zaznamek za trajno povezavo.

Komentiranje je zaprto.