E-izobraževanje in ključne prednosti sodobnega učenja

E-izobraževanje je v porastu, saj podjetja še naprej zmanjšujejo proračun za usposabljanja in izobraževanja. E-izobraževanje vam omogoča, da med malico prebrskate e-knjigo iz javne knjižnice v New Yorku, se udeležite online predavanja o padcu rimskega imperija na fakulteti Oxford ali opravite kratek online tečaj in izboljšate znanje Excel-a.
Pisarniški delavci lahko dandanes izkoristijo intelektualno bogastvo svetovnega spleta in nadgradijo razne spretnosti nemudoma, namesto da bi se zavezali striktnemu akademskemu urniku. Zaradi gospodarskega stanja so podjetja prisiljena zmanjšati usposabljanja zaposlenih in brezposelni morajo razmisliti o svojih spretnostih, da naredijo vtis na potencialne delodajalce. Viri in znanja na spletu so postala ključna.
E-izobraževanje na iPaduPoslovni svet se je že zdavnaj naučil, da izkoristi vse prednosti e-izobraževanja. Nekatera podjetja so razvila lastne e-učne sisteme, ki zajemajo vse od kratkih online lekcij pa vse do zahtevnih online tečajev.

Vedeti morate, kaj vse obstaja. Mnoge izmed najboljših univerz na svetu ponujajo brezplačna predavanja na iTunes in Youtube. Ogromno praktičnih videoposnetkov najdete na Youtube, kjer so korak za korakom prikazani napotki za specifična znanja. Za osnovnošolce in tudi starejše obstaja Khan Academy, kjer najdete več kot 4300 brezplačnih videoposnetkov s področja matematike, biologije, kemije, fizike, prav tako pa s področja financ in zgodovine.

Težava e-izobraževanja je v tem, da je lahko učenje osamljeno potovanje brez fizične prisotnosti mentorja in sošolcev. Oboji lahko predstavljajo močno podporo vodje, ki pomaga zastaviti cilje in roke. Rešitev je, da si poiščete neformalno skupino sodelavcev, ki se uči z vami ali pa se povežete s kolegi preko socialnih omrežij in se učite skupaj z njimi, tako ostanete motivirani. Veliko ponudnikov online izobraževanja omogoča podporo v živo, kjer vam predavatelj pomaga pri reševanju določenih problemov. Izven delovnega časa pa zastavite vprašanja in prejmete odgovore naslednji delovni dan.
Pomembno je, da ostanete fokusirani. Najpogostejša past za ljudi je ta, da si ne vzamejo dovolj časa za e-izobraževanje. Pri klasičnem tečaju se označi termin v koledar, e-izobraževanje pa ima nižjo prioriteto. Predlaga se, da se učite pogosto in to v krajših časovnih obdobjih. Učite se lahko 15 minut pred pričetkom službe, 15 minut med malico in 15 minut v večernih urah.
Poznati morate svoje cilje. Razumeti morate zakaj to počnete in kakšne koristi želite s tem doseči, tako obstaja večja verjetnost, da boste stvari izpeljali do konca.