E-izobraževanje vas bo naredilo konkurenčnejše

E-izobraževanje na delovnem mestu … 77% ameriških podjetij uporablja e-izobraževanje. V vašem podjetju lahko napredujete tako, da postanete vešči za e-izobraževanje.
Mislite da je e-učenje kaj novega? Nikakor ne. Pojavilo se je leta 1998 in je sedaj staro kar 15 let. Skočite na vlak, preden vam odpelje, saj se ljudje s pomočjo e-učenja učijo vse možne stvari. Dohajajte globalne tekmece. Združene države Amerike in Evropa uporabljata 70 % svetovnega e-izobraževanja, ampak Azija hitro dohaja.
Vsi vemo, da je svetovna konkurenca huda. E-izobraževanje vas bo ohranilo v igri.
Najhitreje rastoča trga sta Vietnam in Malezija. E-učenje je $56,2 milijardi vreden trg in se bo najverjetneje podvojil do leta 2015.
Učinkovitost je ključnega pomena. Danes podjetja uporabljajo e-izobraževanje kot njihovo drugo najpomembnejšo metodo usposabljanja. Zakaj? Znatno zmanjša operativne stroške in izredno stroškovno učinkovito. Podjetja privarčujejo 50-70%, ko nadomestijo klasično izobraževanje z inštruktorji z e-izobraževanjem.
Ne samo stroški, ampak čas … E-izobraževanja so na splošno 25-60% krajša od tradicionalnih načinov izobraževanja.
In čas je vse. Svet se spreminja hitreje kot kdajkoli prej. Najboljši način, da ostanete na samem vrhu z najnovejšimi posodobitvami in nadgradnjami v vaši industriji, je e-učenje. 72% od anketiranih podjetij pravi, da jih e-izobraževanje ohranja na vrhu v svoji industriji.
Do leta 2019 bo polovica vseh predmetov na fakultetah dostopna preko spleta. Ravno zdaj, več kot 4,6 milijona študentov dostopa do vsaj enega predmeta preko spleta.
Leta 2011 je 51% podjetij izpeljalo vsaj en tečaj z e-učenjem na več kot 50% zaposlenih. To je postal najbolj priljubljen način usposabljanja.
Zadovoljstvo v službi … Ali ste vedeli, da 23% zaposlenih zapusti svoje delovno mesto zaradi pomanjkanja priložnosti za razvoj in usposabljanje (vir.: Nacionalni raziskovalni in poslovni inštitut). Izguba talentov stane podjetja veliko denarja in časa.
Usposabljanje v učilnicah stane preveč … 85 centov vsakega porabljenega dolarja na izobraževanju v učilnici je vezan na posredovanje informacij (predavatelj, prevozi, itd.).
Ne se samo učiti … Ohranite informacije! Dokazano je, da e-izobraževanje poveča pomnjenje za 25-60%.
Ključna dejstva o e-izobraževanju:

- Tri četrtine ameriških podjetij že uporabljajo e-izobraževanje.

- Skoraj četrtina zaposlenih zapusti svoja delovna mesta zaradi pomanjkanja priložnosti za usposabljanje in razvoj.

- E-učenje povečuje pomnjenje za 25-60%.
Poglejte si kratek videoposnetek, ki navaja še več dejstev in statistik o porastu e-izobraževanja.