Kako vstavimo kazalo v Wordu

Da vstavimo kazalo v Wordu je najprej pomembno, da vemo za katere ravni gre pri določenih naslovih. Vsi glavni naslovi, kot je na primer naslov »1 UVOD« so naslovi prve ravni, sledijo jim naslovi druge ravni kot na primer »2.2 Prodajne lastnosti«, tretje ravni »2.2.1 Tržni segment« itn.
Za izdelavo kazala si odpremo zavihek »Sklici«. Kliknemo levi gumb miške, držimo in povlečemo čez prvi naslov prve ravni (Npr. 1 UVOD). Ko je naslov označen, kliknemo »Dodaj besedilo« v skupini Kazalo vsebine in kliknemo na »Raven 1« saj gre za naslov prve ravni. Enako ponovimo za vse naslove prve ravni.
Ko smo končali, začnemo označevati naslove druge ravni. Tokrat po tem, ko smo označili posamezni naslov, kliknemo »Dodaj besedilo« in nato »Raven 2«, saj gre tukaj za naslove druge ravni.
Enako ponovimo za naslove naslednjih ravni in pri vsakem v skupini Kazalo vsebine pod naslovom dodaj besedilo sproti označimo ali gre za Raven 3, Raven 4 …
Ko smo končali z označevanjem, je čas da izdelamo kazalo. V skupini Kazalo vsebine, kliknemo na spustni meni Kazalo vsebine. Tukaj lahko sedaj s klikom izbiramo med nekaterimi vgrajenimi oblikami tabel ali pa kliknemo »Vstavi kazalo vsebine« in si kazalo prilagodimo po želji.
Izberemo lahko desno poravnavo številk strani, kakšno vodilno črto bi želeli, da ima naše kazalo, povečamo ali zmanjšamo lahko število prikazanih ravni in uporabimo hiperpovezave namesto številk strani kar pomeni, da se lahko s klikom na naslov v kazalu pomaknemo na stran v dokumentu, kjer se ta naslov nahaja.

POMEMBNO, KO POSODABLJAMO KAZALO

Kazalo se ne posodobi samodejno, ko dodamo nove naslove in podnaslove. Posodobiti ga moramo sami, tako da gremo na zavihek »Sklici« in kliknemo na »Posodobi kazalo« pod kazalo vsebine. Vedno je potrebno posodobiti celotno kazalo, da ne izpustimo katerega vnosa.
Poglejte si praktičen videoposnetek, kako se vstavi kazalo vsebine v Word-u 2007.
Če vas zanimajo tudi rešitve za ostale programe kot so Excel, PowerPoint, Access, napredne formule in funkcije, vrtilne tabele, Outlook in podobno, kliknite na »E-učenja« in si poglejte več brezplačnih videoposnetkov za programe Microsoft Office.

Ta vnos je bil objavljen v E-učenje. Zaznamek za trajno povezavo.

Komentiranje je zaprto.