Pogosta vprašanja

E-UČENJE

Se lahko prijavim v e-učenje na Tutoria.si s kateregakoli računalnika z mojim uporabniškim imenom in geslom ali sem omejen na en sam računalnik?
Da, lahko se prijavite v e-učenje s kateregakoli računalnika s spletno povezavo, vendar ste lahko prijavljeni samo na en računalnik istočasno.
Ali lahko prenesem vaše e-učenje z videoposnetki?
Ne, e-učenja z videoposnetki ni dovoljeno prenesti oziroma posredovati drugim osebam.
Prejmem potrdilo o izobraževanju?
Da. Po končanem izobraževanju (ogledu več kot 90% lekcij) prejmete znotraj vašega profila certifikat o uspešno zaključenem e-učenju.
Kako lahko spremenim svoje uporabniško ime in geslo?
Uporabniško ime je enako vašemu e-poštnemu naslovu, tako da ga lahko spremenite samo na drug e-poštni naslov, ki ga uporabljate. Geslo lahko spremenite v vašem profilu. Greste na »Moj profil«, ponovno vnesete staro geslo in nato novo.
Spremenil bi nekaj svojih kontaktnih podatkov. Kako lahko to naredim?
Prijavite se v svoj uporabniški račun na Tutoria.si. Pod »Moj profil« kliknite gumb »Uredi«. V ustrezna polja vnesite vaše ustrezne podatke in jih shranite.
Kako prekličem svoj račun?
Pišite nam na info@tutoria.si. Posredujte nam vaše kontaktne podatke in mi vas bomo izbrisali s spletnega portala Tutoria.si.
Pozabil sem oz. nikoli nisem prejel uporabniškega imena in/ali gesla. Kako ga lahko dobim?
Uporabniško ime je vaš e-poštni naslov, s katerim ste se registrirali na Tutoria.si oz. ste ga navedli ob naročilu. Za ponovni prejem gesla pod »Prijavi se« kliknite »Ste pozabili geslo?« in vnesite svoj e-poštni naslov, na katerega boste prejeli na novo generirano geslo. Strežniški sistemi ponudnikov lahko e-poštno sporočilo zaznajo kot neželeno in tako pristane v mapi “neželena e-pošta”. Svetujemo vam, da v nastavitvah elektronske pošte dodate pošiljatelja info@tutoria.si na seznam varnih pošiljateljev.
Kje lahko najdem brezplačne videoposnetke za posamezno e-učenje?
S pomočjo brezplačnih videoposnetkov dobite vpogled v način online učenja in kaj vse ponujajo izobraževanja. Pod posameznim online učenjem je predstavljena vsebina, kjer so brezplačni videoposnetki označeni kot povezave z modrim besedilom. Dostop do ostalih videoposnetkov prejmete ob nakupu online učenja.
Prejel sem naslednjo sporočilo o napaki:
Zahteva se, da vaš brskalnik sprejme piškotke, če se hočete prijaviti. Prosimo omogočite piškotke v brskalniku, zaprite ga in ponovno zaženite za prijavo.

  • V Internet Explorerju pojdite v meni »Orodja« in izberite »Internetne možnosti«. Pod zavihkom »Zasebnost« izberite »Dodatno« in omogočite piškotke.
  • V Firefoxu pojdite v meni Firefox in izberite »Možnosti«. Izberite zavihek »Zasebnost« in odkljukajte »Dovoli stranem, da ustvarijo piškote«.
  • V Chromeu v orodni vrstici brskalnika kliknite ikono ključa. Izberite »Možnosti« in kliknite zavihek »Napredne možnosti«. V razdelku »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine«. Pod piškotki odkljukajte »Dovoli nastavljanje lokalnih podatkov (priporočeno)«.
  • V Safariju pojdite v meni Safari in izberite »Nastavitve«. Pod zavihkom »Varnost« nastavite »Sprejmi piškotke« na »Vedno«.

PLAČEVANJE

Katere vrste kreditnih kartic sprejemate?
Sprejemamo Mastercard, Visa in Maestro. Prav tako pa lahko plačujete na podlagi predračuna ali preko PayPala.
Če na Tutoria.si plačujem s kreditnimi karticami, so moje transakcije in podatki varni?
Uporabljamo najnovejšo tehnologijo, SSL certifikate, ki omogočajo varno in brezskrbno spletno nakupovanje. Preko te zavarovane povezave se povežete s spletno stranjo Bankart d.o.o., procesiranje plačilnih instrumentov, kjer vnesete vaše osebne podatke kreditne kartice in izvedete plačilo. Vse vaše podatke kreditne kartice prejme izključno Bankart d.o.o. in so zaščiteni z njihove strani.
Ko plačujem s kreditno kartico, me vpraša po varnostni številki. Kje jo lahko najdem?
Za Viso in Mastercard je na hrbtni strani 3 mestna varnostna številka (imenuje se CVV ali CVS). Kartica Maestro nima te varnostne številke.

OSTALO

Kako pogosto se izvajajo posodobitve in izboljšave na Tutoria.si?
Za nenehno izboljšanje spletne strani Tutoria.si izvajamo posodobitve in izboljšave v večernih urah, od 22:00 do 06:00 ure. V tem času za minuto ali dve ne boste morali dostopati do spletnih strani.
Kakšna je vaša politika zasebnosti?
Vaša zasebnost nam je izredno pomembna. Vaši osebni in nakupni podatki so zaščiteni s pomočjo zavarovane spletne povezave (SSL certifikat), ki omogoča varno in brezskrbno spletno nakupovanje ter e-učenje. Vaših podatkov nikoli ne bomo delili ali posredovali drugim osebam, razen če zakon to zahteva.
Lahko si ogledate našo politiko zasebnosti.

TEHNIČNA POMOČ

Kako si ogledam videoposnetek na spletnem portalu Tutoria.si?
Pod “POMOČ” si lahko ogledate predstavitev in kratek vodnik po spletnem portalu Tutoria.si.
Videoposnetek se na predvaja, kaj storiti?
Videoposnetki na Tutoria.si se predvajajo s pomočjo predvajalnika Adobe Flash. Za naprave kot so iPad, iPhone in podobne pa se uporablja HTML5 tehnologija. Če imate težave s predvajanjem in prikazom videoposnetkov na Tutoria.si, predlagamo, da namestite najnovejšo različico predvajalnika Flash. Tako boste lahko preprosto predvajali videoposnetke na Tutoria.si. Najnovejšo različico predvajalnika Flash lahko prenesete TUKAJ.
Zakaj pri gledanju videoposnetka ne slišim zvoka?
Če pri gledanju videoposnetka ne slišite zvoka, prilagodite glasnost računalnika in zvočnikov. Če še vedno ne slišite, prilagodite glasnost v spodnjem desnem kotu predvajalnika. Poskusite znova zagnati spletni brskalnik (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari, Opera ipd.). Prav tako poskrbite, da je glasnost ustrezno nastavljena v drugih predvajalnikih, kot so Quicktime, Real Player, Windows Media Player, BSPlayer in VLC Media Player, saj lahko to vpliva na zvok predvajalnika.
Kje se nahaja gradivo za vaje in kako jih lahko prenesem?
Znotraj vašega e-učenja je desno spodaj pod predvajalnikom gumb »Gradivo za vaje«. Kliknite gumb in prenesite vsebino. Datoteke za vajo raje shranite kot pa samo odprite.
Zakaj predvajalnik prikaže vprašaj namesto vsebine?
Nekatera omrežja ne omogočajo prenos videoposnetkov (.mp4 datoteke). Prosimo posvetujte se s skrbnikom vašega omrežja.
Ta pogosta vprašanja niso rešila mojega problema.
Večino tehničnih težav je mogoče odpraviti s ponovno namestitvijo predvajalnika, izbrisom spomina brskalnika, nastavitvijo ločljivosti na 1024×768 ali več in testiranjem storitve v različnih spletnih brskalnikih. Če še imate vedno težave, nas lahko povprašate s pomočjo kontaktnega obrazca, nam pišete na e-poštni naslov info@tutoria.si ali nas pokličete na telefonsko številko 0590 15 495.

Dodaj odgovor