PowerPoint ozadja

Z uporabo PowerPoint ozadja lahko vaša predstavitev izstopa, dodatno pa pokažete vašo kreativnost in profesionalizem. Kar pa je glavno, z uporabo ozadij privarčujete veliko časa.
Za spreminjanje PowerPoint ozadja na diapozitivih, odpremo zavihek »Načrt« v skupini »Ozadje« in kliknemo na spustni meni »Slogi ozadja«.
Če sedaj lebdimo z miškinim kazalcem nad posameznimi ozadji, lahko s pomočjo predogleda v živo vidimo, kakšen je izgled ozadja na našem diapozitivu, prav tako pa lahko opazimo, da ob izbiri svetlejšega ozadja naše besedilo potemni in da , ob izbiri temnejšega ozadja, osvetli.
Če kliknemo naslov »Ozadje oblike«, odpremo pogovorno okno, kjer lahko pod naslovom Polnilo izberemo enobarvno polnilo, polnilo s prehajanjem, tukaj lahko izbiramo med predpripravljenimi barvami, nastavljamo prosojnost in kot prehajanja, izberemo pa lahko tudi Polnilo s sliko ali teksturo, kjer lahko pod naslovom »Tekstura« izbiramo med različnimi teksturami ali pa s klikom na »Datoteka« izberemo katere izmed svojih slik, ki bi jih želeli dodati za ozadje diapozitiva.
Če smo katero izmed možnosti izbrali kliknemo »Uporabi za vse«, če ne pa kliknemo »Zapri«.
V primeru, da ne najdemo pravega ozadja, lahko uporabimo številne teme, ki imajo že prednaložena ozadja, oblike in barve pisave.
Zraven PowerPoint ozadja, ki nam ga ponuja sama Microsoft-ova aplikacija PowerPoint pa lahko med veliko ozadji izbiramo in jih prenesemo tudi s spleta. Obstaja kar nekaj strani od koder lahko brezplačno prenesemo ozadja za PowerPoint.
Free PowerPoint Templates ponujajo več kot 3050 brezplačni PowerPoint ozadij, ki jih lahko iščete po različnih kategorijah kot so podjetništvo, zdravstvo, narava, abstraktno, izobraževanje in veliko več.
PowerPointStyles.com prav tako ponujajo številna brezplačna PowerPoint ozadja, katera lahko iščete po različnih barvah.
Še dva ponudnika brezplačnih PowerPoint ozadij in predstavitev sta Freepptfiles.com in Templatewise.com.
Poglejte si brezplačen videoposnetek kako uporabimo PowerPoint ozadja v PowerPointu 2007.
Če vas zanima e-izobraževanje za programe kot so Excel, Word, Outlook, Access, Prehod na Office 2010, Hiter prehod na Office 2013, napredne formule in funkcije si poglejte vsa e-učenja in brezplačne videoposnetke TUKAJ.

Ta vnos je bil objavljen v E-učenje. Zaznamek za trajno povezavo.

Komentiranje je zaprto.