Zakaj e-izobraževanje in ne tečaji?

Večina raziskav, ki je primerjala tradicionalno izobraževanje (tečaji in delavnice v učilnici) in e-izobraževanje, je prišla do zaključka, da so bili učenci bolj zadovoljni z e-izobraževanjem na računalniku in ocenili učenje kot bolj učinkovito od tradicionalnega. Izredno prednost predstavlja tudi interaktivnost.
E-izobraževanje vključuje prednosti, ki jih ni mogoče najti v tradicionalnem izobraževanju: hitrejše obdelovanje informacij in boljše pomnjenje, lažja komunikacija med učenci, kvaliteta izobraževanja in hitra dostava informacij, enostaven dostop do informacij, učenje kadarkoli brez časovnih omejitev, višja stopnja motivacije.
Pri klasičnem izobraževanju je v proces vključen cel razred, individualnega učenja skoraj ni. Ko pa gre za e-izobraževanje, večina izobraževalnega procesa poteka individualno ali v skupini.
E-izobraževanje omogoča fleksibilno izbiro tematike, prav tako pa lahko učenec preskoči področje, ki ga že obvlada. Pri klasičnem izobraževanju to ni mogoče, saj predavatelj določi tematiko in je namenjena celotnemu razredu, ne posamezniku.
E-izobraževanje temelji na praktičnih primerih in daje odgovore na določene probleme. V ospredju ni samo teorija, ampak se raziskujejo določene problematike, pri tem pa je glavni vir informacij internet. Preko forumov učenci izmenjavajo znanje in rešitve, na razpolago pa imajo gradivo v najrazličnejših oblikah.
Učenci so veliko bolj motivirani ko gre za e-izobraževanje, saj so jim tematike zanimive, ob tem pa lahko uporabljajo tehnologijo.
Največjo prednost predstavlja kraj izobraževanja. Pri tradicionalnem izobraževanju (tečaj, delavnica, krožek) je kraj izobraževanja možen samo v učilnici sami. E-izobraževanje pa omogoča učenje kjerkoli, brez fiksne lokacije. Tako se privarčuje ogromno časa in denarja, saj se ni potrebno voziti do šole, univerze, izobraževalne institucije.
Učiti se moramo naše celotno življenje. Zakaj se ne bi učili na najenostavnejši način kar jih je, obenem pa še privarčevali čas in denar.
E-izobraževanje z videoposnetki
Zgoraj kliknite na zavihek E-UČENJA in že danes spoznajte prednosti e-učenja z videoposnetki za programe Microsoft Office.